In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Venkel-zalmtaart

Venkel-zalmtaart

Venkel-zalmtaart product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 2 eetl. paneermeel
  • 500 g venkel, in smalle reepjes
  • 125 g crème fraîche (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eieren
  • 1 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries)
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • 2 blikjes zalm (ca. 400 g), uitgelekt en schoongemaakt
  • 1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt
  • quichevorm Ø 24 cm of bakplaat, ingevet
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de ingevette vorm met het deeg. Leg deeg dat overblijft apart. Duw de deegnaden goed tegen elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Strooi er paneermeel over. Kook de venkelreepjes 3 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
Bereiden
Meng de crème fraîche met zout, peper, eieren, bieslook en peterselie. Schep de zalm erdoor. Verdeel de venkel over het deeg en daarop het zalmmengsel. Leg de ansjovis in reepjes over de zalm. Maak eventueel van de rest van het deeg een randje. Bak de taart 25-30 minuten in het midden van de oven.
Variatie
Neem in plaats van zalm eens tonijn.Vervang de ansjovis door plakjes olijven.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
29 g
vet
44 g
Kcal
610