Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Venkelsalade met grapefruit en zalmrillettes

Venkelsalade met grapefruit en zalmrillettes

Venkelsalade met grapefruit en zalmrillettes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de zalmrillettes:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram zalmfilet, in stukjes
  • mespunt gedroogde tijm
  • 100 gram Gerookte zalm, in reepjes
  • 50 milliliter Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • voor de venkelsalade:
  • 2 rode grapefruits
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 venkelknol, in dunne plakken geschaafd
  • 1 bosje radijs, in dunne plakjes
  • 1 avocado, in plakjes
  • 4 glaasjes
Bereiden
Verhit de olijfolie en bak hierin de zalmfilet met tijm, zout en peper 2-3 minuten. Laat afkoelen. Meng de rest van de ingrediënten voor de zalmrillettes en schep de zalmfilet erdoor. Verdeel over de glaasjes en zet in de koelkast. Pel voor de salade 1 grapefruit en verdeel deze, zonder het wit, in partjes. Pers de andere grapefruit uit. Meng het sap met de olie, mosterd, zout en peper. Schep deze dressing door de ingrediënten voor de salade. Zet de glaasjes met zalmrillettes in het midden van borden en verdeel de salade eromheen. Lekker met stokbrood.
Variatie
Maak makreelrillettes en vervang de zalmfilet en gerookte zalm door gerookte makreel.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
8 g
vet
32 g
Kcal
410