1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Venkelsalade met grapefruit en zalmrillettes

Venkelsalade met grapefruit en zalmrillettes

Venkelsalade met grapefruit en zalmrillettes product foto
  • Ingredienten:

  • voor de zalmrillettes:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram zalmfilet, in stukjes
  • mespunt gedroogde tijm
  • 100 gram Gerookte zalm, in reepjes
  • 50 milliliter Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • voor de venkelsalade:
  • 2 rode grapefruits
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 venkelknol, in dunne plakken geschaafd
  • 1 bosje radijs, in dunne plakjes
  • 1 avocado, in plakjes
  • 4 glaasjes
Bereiden
Verhit de olijfolie en bak hierin de zalmfilet met tijm, zout en peper 2-3 minuten. Laat afkoelen. Meng de rest van de ingrediënten voor de zalmrillettes en schep de zalmfilet erdoor. Verdeel over de glaasjes en zet in de koelkast. Pel voor de salade 1 grapefruit en verdeel deze, zonder het wit, in partjes. Pers de andere grapefruit uit. Meng het sap met de olie, mosterd, zout en peper. Schep deze dressing door de ingrediënten voor de salade. Zet de glaasjes met zalmrillettes in het midden van borden en verdeel de salade eromheen. Lekker met stokbrood.
Variatie
Maak makreelrillettes en vervang de zalmfilet en gerookte zalm door gerookte makreel.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 18 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 32 g
  • Kcal
  • 410
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie