1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Venkelsalade met rode appel en aalbessen

Venkelsalade met rode appel en aalbessen

Venkelsalade met rode appel en aalbessen product foto
Voorbereiden
2 venkelknolletjes, gewassen1 elstar appel, gewassen4 à 6 takjes aalbessen1 eetl. vers citroensap2 à 3 eetl. notenoliezout en versgemalen peper2 eetl. gehakte walnoten
Bereiden
Schaaf de venkel in flinterdunne plakken en verdeel deze over 4 borden. Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne plakken en verdeel deze over de venkel. Ris de bessen van de takken en verdeel ze over de salade. Klop het citroensap en de olie tot een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de dressing over  de salade en bestrooi met de walnoten.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 2 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 170
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie