Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Venkelsoep met bietjesolie

Venkelsoep met bietjesolie

Venkelsoep met bietjesolie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eetlepel olie
  • 4 venkelknollen, met loof
  • 600 milliliter groentebouillon (van 1 tablet)
  • 2 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel gekookte biet
  • 6 eetlepel extra vergine olijfolie
Bereiden
Fruit de ui circa 3 minuten in de olie. Schil de buitenkant van de venkelknollen. Snijd het loof eraf en houd apart. Snijd de venkel in kleine stukjes en voeg toe aan de ui. Fruit de venkel op een lage stand een paar minuten mee zonder te laten verkleuren. Giet de bouillon erbij en laat 10-15 minuten zachtjes koken. Pureer voor de bietjesolie de biet met de olie fijn en giet dit door een theezeefje. Vang de rode olie op en bewaar tot later gebruik. Pureer de soep helemaal fijn. Klop de crème fraîche een beetje lobbig. Breng de venkelsoep op smaak met zout en peper. Verdeel de crème fraîche over kommen en giet de soep erover. Giet als laatste een straaltje bietjesolie op de soep en bestrooi met venkelgroen.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
2 g
vet
33 g
Kcal
330