Venkelsoep met mozzarellacrostini - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Venkelsoep met mozzarellacrostini

Venkelsoep met mozzarellacrostini

Venkelsoep met mozzarellacrostini product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 grote venkelknol
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 liter groente- of kruidenbouillon (van tablet)
  • 50 gram kleine schelpjespasta
  • 1 ciabattabroodje of 4 plakken stokbrood
  • 100 gram mozzarella, in plakken
  • 4 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • handje verse basilicumblaadjes
Bereiden
Verwijder de stelen en het groen van de venkelknol. Bewaar het venkelgroen en snijd de knol in smalle repen. Smoor de venkel kort in 2 eetlepels olijfolie. Giet de bouillon erbij, voeg de pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten. Verwarm de ovengrill. Snijd het ciabattabroodje in vieren. Besprenkel het brood met de rest van de olijfolie en rooster even onder de ovengrill. Leg de plakken mozzarella erop en laat de kaas een beetje smelten. Verdeel de tomatenreepjes erover. Garneer de soep met venkelgroen en basilicumblaadjes. Serveer met de crostini.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
23 g
vet
21 g
Kcal
3300