Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Versgetrokken kippenbouillon met munt en doperwten

Versgetrokken kippenbouillon met munt en doperwten

Versgetrokken kippenbouillon met munt en doperwten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de bouillon:
  • 1 (soep-)kip (ca. 1200 g)
  • zout
  • 2 wortels, geschild
  • 1 stengel prei, gewassen
  • 1 ui, geschild
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 peperkorrels
  • 1 takje tijm
  • 2 takjes peterselie
  • 1 laurierblad
  • 1 stukje foelie
  • 1 stukje citroenschil zonder wit
  • voor de vulling:
  • 100 g vermicelli of rijst
  • 300 g doperwten, vers of diepvries
  • 1 dunne prei, heel fijn gesneden en gespoeld
  • 1 2 eetl. vers citroensap
  • 1 eetl. extra vergine olijfolie
  • 4 takjes munt, blaadjes zeer fijngehakt
  • 2 takjes peterselie, zeer fijngehakt
Voorbereiden
Leg de soepkip met een theelepel zout in een grote pan en giet er 1,5 liter koud water op. Breng aan de kook en neem na een paar minuten met een schuimspaan eventueel schuim weg. Snijd alle groenten in grove stukken en doe ze samen met de rest van de ingrediënten bij de kip. Temper de warmtebron en laat circa 3 uur trekken.
Bereiden
Giet de bouillon door een fijne zeef en neem het kippenvlees eruit. Haal het vlees zorgvuldig van de botjes, snijd het kleiner en doe het terug in de bouillon. Breng opnieuw aan de kook en voeg de vermicelli of rijst toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg de doperwten, prei, citroensap en olijfolie toe en kook nog 5 minuten door. Breng de soep verder op smaak met zout en peper en voeg op het laatste moment de groene kruiden toe.
Variatie
Lekker met warm stokbrood.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
26 g
vet
33 g
Kcal
540