1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vijgen-dadelchutney

Vijgen-dadelchutney

Vijgen-dadelchutney product foto
  • Ingredienten:

  • 1 sinaasappel schoongespoeld
  • 300 gram verse dadels zonder pit in stukken
  • 4 verse vijgen
  • 2 uien gesnipperd
  • 5 cm gemberwortel geschild en geraspt
  • 1 mespuntje cayennepeper of chilipepervlokken
  • 250 gram basterdsuiker
  • 200 milliliter blanke azijn
  • 100 milliliter water
  • 1 jampot
Bereiden
Rasp de schil van de sinaasappel. Snijd het witte deel van de sinaasappel en verdeel de vrucht in partjes. Halveer deze partjes en doe ze met de dadels en vijgen in een pan met dikke bodem. Voeg de sinaasappelrasp en de andere ingrediënten toe en breng aan de kook zodat de suiker oplost. Laat op een lage stand, met af en toe roeren, 30-35 minuten zachtjes koken totdat de chutney ingedikt is. Giet de warme chutney in de jampot, draai het deksel erop en laat de pot omgekeerd afkoelen. Laat de chutney op een koele, donkere plaats een dag staan voor gebruik. Lekker bij vlees, kip en kaas.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 406 g
  • vet
  • 2 g
  • Kcal
  • 1735
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie