Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vijgen-port bonbons

Vijgen-port bonbons

Vijgen-port bonbons product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 12 gedroogde vijgen
  • 100 ml rode port
  • 2 eetl. gepelde pistachenoten, fijngehakt
  • 200 g melkchocolade, in stukjes gehakt
Voorbereiden
Snijd de harde steelaanzet van de vijgen af en leg de vijgen in een pannetje met de port. Breng de port aan de kook en haal de pan van de warmtebron. Laat de vijgen een uur in de warme port wellen. Bekleed een schaal met bakpapier. Leg de gehakte pistachenootjes klaar op een ander bordje. Neem de vijgen uit de port en dep ze droog. Leg ze afgedekt een half uur in de vriezer.
Bereiden
Laat de chocolade au bain-marie smelten. Laat al roerende wat afkoelen. Prik de vijgen één voor één aan een vork, haal ze eerst door de chocolade en tip ze dan even in de nootjes. Schuif met een andere vork de bonbons van de vork op bakpapier. Laat de bonbons in de koelkast helemaal opstijven.+ 1 uur wellen + 1,5 uur koelen.
Variatie
Ook lekker met gehakte amandelen of walnoten.In plaats van vijgen kunt u ook pruimen gebruiken.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
62 g
vet
20 g
Kcal
480