Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vijgensalade met blauwe kaas en parmaham

Vijgensalade met blauwe kaas en parmaham

Vijgensalade met blauwe kaas en parmaham product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 verse vijgen
  • 150 gram blauwe kaas, verkruimeld
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 8 plakken Parmaham
  • 75 gram eikenbladsla of gemengde bladsla
  • Voor de dressing:
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • vershoudfolie
  • kookring van 10 cm Ø
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de dressing. Snijd 3 vijgen in blokjes en verdeel de overige vijg in partjes. Meng de vijgenblokjes met 100 gram blauwe kaas, 3/4 van de walnoten en de helft van de dressing. Leg een stuk vershoudfolie op de kookring en druk dit naar beneden tot een bakje ontstaat. Leg daarop kruislings 2 plakken ham en druk deze op de folie. Schep de vijgensalade erin, druk goed aan en strijk glad. Sla de ham eroverheen. Keer de kookring om en druk het taartje eruit. Verwijder de folie. Maak zo 4 taartjes en zet ze circa 10 minuten in de koelkast. Verdeel de sla over borden en zet de taartjes erop. Garneer met de rest van de walnoten, blauwe kaas en de vijgenpartjes. Bedruppel met de rest van de dressing.
Variatie
Neem als je geen verse vijgen kunt krijgen gedroogde vijgen of abrikozen. Vervang Parmaham door Coburger- of Serranoham.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
12 g
vet
30 g
Kcal
385