Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vis, groenten en vlees gegaard in kruidige kippenbouillon

Vis, groenten en vlees gegaard in kruidige kippenbouillon

Vis, groenten en vlees gegaard in kruidige kippenbouillon product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de bouillon:
  • 1,5 l kippenbouillon (uit pot), aangelengd met water
  • klein stukje rode peper
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • klein stukje verse gemberwortel
  • 1 lente-/bosuitje, in stukken
  • 1 eetl. citroenschil (schoongeboend en geraspt) of stukje citroengras
  • zout of ketjap manis
  • voor de vulling:
  • 200 g vis en vlees per persoon (bijv. koolvis, zalm, kip of kalkoenfilet, gehaktballetjes)
  • 100 g groenten per persoon (bijv. kastanjechampignons, paksoi, wortel, kool, courgette)
Voorbereiden
Breng de aangelengde bouillon met de rest van de ingrediënten aan de kook en laat zachtjes een half uur trekken. Zeef de bouillon, breng eventueel op smaak met zout of ketjap en breng opnieuw aan de kook. Verdeel de vis, vlees en groenten in kleinere stukjes en rangschik ze per soort op een schaal.
Bereiden
Doe de heldere, kokende bouillon over in een (Chinese) fonduepan en zet die boven een brander. Gebruik fondue­mandjes om de stukjes vis, vlees en groenten in de bouillon te garen.

Voedingswaarde

eiwit
65 g
koolhydraten
4 g
vet
29 g
Kcal
535