1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vis in zachte kokos-kerriesaus met lentegroenten

Vis in zachte kokos-kerriesaus met lentegroenten

Vis in zachte kokos-kerriesaus met lentegroenten product foto
  • Ingredienten:

  • 200 g kabeljauwfilet, (Vismarine of vers), ontdooid en in blokjes
  • 200 g zalmfilet (Vismarine of vers), ontdooid en in blokjes
  • 2 eetl. citroen- of limoensap
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 (zoete) ui, gesnipperd
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 300 g spitskool, in 1 cm brede repen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 300 ml visbouillon van tablet of uit pot
  • 100 ml kokosmelk
  • 300 g bosworteltjes, in dikke plakjes
  • 3 llente-uitjes, in schuine ringen
  • 1 bakje/zakje verse koriander of peterselie(eventueel)
Voorbereiden
Schep de visstukjes om met citroen- of limoensap en zout en peper naar smaak.
Bereiden
Fruit de ui in de olie in 3-4 minuten goudbruin. Voeg paprika, spitskool, knoflook en kerriepoeder toe en roerbak 3 minuten. Schenk de visbouillon en de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de wortelstukjes toe, dek de pan af en kook het gerecht 10 minuten op lage stand, zodat de groenten bijna gaar zijn. Voeg de visstukjes toe, dek de pan weer af en stoof de vis in 6-8 minuten gaar; schep af en toe om. Schep op het laatst de lente-uitjes en - als u dat lekker vindt - de gehakte koriander of peterselie erdoor.Hoofdgerecht voor 4 personen
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 23 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 270
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie