Vis-tempura met frisse koolsalade - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vis-tempura met frisse koolsalade

Vis-tempura met frisse koolsalade

Vis-tempura met frisse koolsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 witte kool, dun geschaafd
  • 1 rode ui, dun geschaafd
  • 1 mespuntje komijnpoeder (djinten)
  • 2 eetlepels zure room
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 rode grapefruits
  • 600 gram visfilet
  • 2 eidooiers
  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 300 milliliter ijskoud koolzuurhoudend mineraalwater
  • 1 liter arachideolie
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 1 bosje dille, fijngehakt
  • keukenpapier
  • evt. bakpapier
Bereiden
Meng de kool met de ui en bestrooi met komijn en wat zout. Klop de zure room los met het citroensap. Snijd de schil van de grapefruit dik af en snijd de parten tussen de vliesjes uit. Doe dit boven de kool zodat het sap hierin kan druppelen. Schep de kool om met de partjes grapefruit en citroenroom en laat minimaal 30 minuten trekken. Snijd intussen de vis in gelijke repen en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met zout. Klop de eidooiers los met de bloem en klop het mineraalwater erdoorheen tot een luchtig, dun beslag. Verwarm de olie tot 180ºC. Haal de vis snel door het beslag zodat er een dun laagje blijft hangen en frituur kort in kleine porties. Houd eventueel warm op bakpapier in de oven (75°C). Schep intussen de kruiden door de koolsalade en serveer bij de tempura.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
37 g
vet
29 g
Kcal
575