1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vis uit de oven met geroosterde tomatentopping

Vis uit de oven met geroosterde tomatentopping

Vis uit de oven met geroosterde tomatentopping product foto
  • Ingredienten:

  • 75 g boter
  • 4 ansjovisfilets uit olie, zeer fijngehakt
  • 4 eetl. zwarte ontpitte olijven, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 500 g visfilet naar keuze
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 rijpe trostomaten, in plakken
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 bos basilicum, blaadjes gescheurd
Bereiden
Vermeng de boter met de ansjovis, olijven en knoflook. Spoel de visfilet af en dep goed droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de vis in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met wat zout en versgemalen peper en bedek met vlokjes van de ansjovisboter. Leg de plakken tomaat er dakpansgewijs op en bestrijk ze met een kwastje olijf­olie. Bedek de tomaten met de helft van de basilicumblaadjes. Bak de vis in circa 20 minuten gaar. Garneer met de rest van de basilicum.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 25 g
  • koolhydraten
  • 1 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 325
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie