1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vis uit de oven met sinaasappel en kaas

Vis uit de oven met sinaasappel en kaas

Vis uit de oven met sinaasappel en kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g koolvisfilet (Vismarine), ontdooid
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 2 sinaasappels
  • 125 g belegen kaas, in plakken
  • 1 ei
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetl. gehakte peterselie of bieslook
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de visfilets naast elkaar in een ovenschaal en strooi er zout, peper en paprikapoeder over. Schil de sinaasappels dik en snijd ze in plakken. Leg ze op de vis en verdeel daarover de plakken kaas. Kluts het ei en klop er de room en zout en peper door. Giet dit mengsel over de vis. Zet de ovenschaal 20 minuten in het midden van de oven. Serveer de vis bestrooid met peterselie of bieslook.
Variatie
- Vervang koolvis door tilapia of pangasius.- Neem in plaats van paprikapoeder kerriepoeder.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 365
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie