Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vis uit de oven met sinaasappel en kaas

Vis uit de oven met sinaasappel en kaas

Vis uit de oven met sinaasappel en kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g koolvisfilet (Vismarine), ontdooid
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 2 sinaasappels
  • 125 g belegen kaas, in plakken
  • 1 ei
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetl. gehakte peterselie of bieslook
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de visfilets naast elkaar in een ovenschaal en strooi er zout, peper en paprikapoeder over. Schil de sinaasappels dik en snijd ze in plakken. Leg ze op de vis en verdeel daarover de plakken kaas. Kluts het ei en klop er de room en zout en peper door. Giet dit mengsel over de vis. Zet de ovenschaal 20 minuten in het midden van de oven. Serveer de vis bestrooid met peterselie of bieslook.
Variatie
- Vervang koolvis door tilapia of pangasius.- Neem in plaats van paprikapoeder kerriepoeder.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
7 g
vet
23 g
Kcal
365