1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Visbrochette met wilde rijst

Visbrochette met wilde rijst

Visbrochette met wilde rijst product foto
  • Ingredienten:

  • 600 g witvis (kabeljauw, koolvis, tilapia)
  • 2 eetl. citroensap
  • 300 g winterwortel, geschrapt en in stukken van 3 cm.
  • 150 g peultjes
  • ca. 12 plakken rauwe ham
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 pak wilde rijst
  • maïs voor garnering
  • 4 lange spiesen
Bereiden
Snijd de vis in blokjes van 4 cm en besprenkel ze met citroensap. Kook de wortel 4 minuten en de peultjes 2 minuten. Spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Wikkel ieder visblokje in rauwe ham. Rijg de visblokjes, afgewisseld met stapeltjes van 3-4 peultjes en de wortelstukjes aan de spiesen. Bestrijk ze met olijfolie. Kook de rijst. Verwarm een grillpan en rooster de visbrochettes in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig. Serveer de vis met de rijst gegarneerd met een paar maïskorrels.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 44 g
  • koolhydraten
  • 85 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 680
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie