1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Visburger met wortelspread en kruidenfriet

Visburger met wortelspread en kruidenfriet

Visburger met wortelspread en kruidenfriet product foto
  • Ingredienten:

  • 1 zakje ovenfriet (ca. 750 gram)
  • 4 Italiaanse bollen, opengesneden
  • 2 winterwortels, grof geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 milliliter volle yoghurt
  • 2 eetlepels pesto
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 8 vissticks
  • 1 komkommer, in linten
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 4 eetlepels mayonaise
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200oC. Bereid de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de laatste 5 minuten de Italiaanse bollen erbij in de oven. Meng de wortel met de knoflook, yoghurt en 1 eetlepel pesto. Verhit de olie en bak hierin de vissticks 2-3 minuten per kant. Verdeel de wortelspread over de onderste broodhelften. Leg de vissticks erop, verdeel de komkommer erover en leg de broodkapjes erop. Bestrooi de friet met zout en Italiaanse kruiden. Meng de rest van de pesto door de mayonaise. Serveer de visburger met de friet en de mayonaise.
Variatie
• Voeg gehakte lente-/bosui toe aan de wortel. • Vervang de komkommer door plakjes augurk.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 127 g
  • vet
  • 40 g
  • Kcal
  • 995
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie