In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Visburger met wortelspread en kruidenfriet

Visburger met wortelspread en kruidenfriet

Visburger met wortelspread en kruidenfriet product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 zakje ovenfriet (ca. 750 gram)
  • 4 Italiaanse bollen, opengesneden
  • 2 winterwortels, grof geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 milliliter volle yoghurt
  • 2 eetlepels pesto
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 8 vissticks
  • 1 komkommer, in linten
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 4 eetlepels mayonaise
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200oC. Bereid de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de laatste 5 minuten de Italiaanse bollen erbij in de oven. Meng de wortel met de knoflook, yoghurt en 1 eetlepel pesto. Verhit de olie en bak hierin de vissticks 2-3 minuten per kant. Verdeel de wortelspread over de onderste broodhelften. Leg de vissticks erop, verdeel de komkommer erover en leg de broodkapjes erop. Bestrooi de friet met zout en Italiaanse kruiden. Meng de rest van de pesto door de mayonaise. Serveer de visburger met de friet en de mayonaise.
Variatie
• Voeg gehakte lente-/bosui toe aan de wortel. • Vervang de komkommer door plakjes augurk.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
127 g
vet
40 g
Kcal
995