Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Visburger van gehakte zalm

Visburger van gehakte zalm

Visburger van gehakte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 kruimige aardappelen
  • 250 g verse zalmfilet, zonder vel
  • 200 ml visbouillon van tablet
  • handje versgehakte kruiden zoals peterselie, koriander, bieslook, selderij
  • 2 eieren, losgeklopt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 eetl. bloem
  • 6 eetl. paneermeel
  • zonnebloem- of olijfolie
Voorbereiden
Kook de aardappelen in de schil gaar en laat ze afkoelen. Leg de zalm in de bouillon en laat deze tegen de kook aan in circa 10 minuten garen. Neem de zalm uit de bouillon en laat afkoelen. Maak de zalm fijn met een vork. Pel de aardappelen en rasp ze grof.Vermeng de aardappel met de zalm, de kruiden en de helft van het ei. Breng het mengsel goed op smaak met zout en peper. Voeg er, als het te nat is, wat bloem aan toe.Maak met behulp van twee lepels platte koekjes en laat deze een uurtje opstijven in de koelkast. Zet drie borden klaar en vul er een met bloem, een met de rest van het geklopte ei en een met paneermeel.
Bereiden
Wentel de koekjes eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel.Verwarm een laagje olie en bak de koekjes per vier bruin en krokant aan beide kanten.+ 1 uur koelen

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
25 g
vet
28 g
Kcal
425