Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Visburrito met tomatensla

Visburrito met tomatensla

Visburrito met tomatensla product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 blikje gepelde tomaten in stukjes
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 2 sjalotjes of 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 3 eetlepels gehakt koriander
  • 1/2 theelapels tabasco
  • 4 tortillawraps (25 cm doorsnede)
  • 400 gram kabeljauwfilet in stukjes
  • 2 eetlepels gehakte peterselie of bieslook
  • 1 theelepel chilipoeder of mexicaanse kruiden
  • 125 milliliter zure room
  • 2 eetlepel olijfolie
  • bakplaat met bakpapier
Voorbereiden
Meng de tomaten met de citroenrasp en de helft van het citroensap, de sjalotjes, 2 eetlepels koriander, tabasco en zout door elkaar tot een salsa (dit kan een dag van tevoren).
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tortillawraps circa 3 minuten in de oven zodat ze soepel worden. Meng de kabeljauw met de rest van het citroensap, de rest van de koriander, de peterselie, chilipoeder en zout. Schep het vismengsel in het midden van de tortilla’s en schep er 1 eetlepel zure room op. Vouw de zijkanten van de tortilla over de vulling en rol of vouw de tortilla’s. Leg de burrito’s op de bakplaat, bestrijk ze met olijfolie en zet ze circa 15 minuten in de oven tot ze knapperig en gaar zijn. Serveer de salsa erbij.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
43 g
vet
20 g
Kcal
470