400 gram Kruimige aardappels, geschild, in kleine blokjes
1 Groot blik zalm
1 eetlepel boter of margarine
1 ui fijngehakt
2 eieren losgeklopt
1 bosje dille fijngehakt
500 gram gekookte bieten
2 appels geschild, in kleine stukjes
Paneermiddel
100 milliliter olie
Voorbereiden
Kook de aardappels in water met zout in circa 20 minuten gaar. Maak ondertussen de zalm los met een vork en verwijder vel en graten. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de boter. Roer de ui, zalm, de helft van het ei en de helft van de dille erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Maak 8 platte koekjes van de puree en laat ze even opstijven in de diepvries.
Bereiden
Pel de bieten en rasp ze grof. Vermeng ze met de appels en verwarm op lage stand. Zet een bord met de rest van het ei en een bord met paneermeel klaar. Haal de koekjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Verwarm de olie en bak de viskoekjes per 4 om en om bruin. Bestrooi de bietjes met de overige dille en serveer met de viskoekjes.
Voedingswaarde
eiwit
31 g
koolhydraten
40 g
vet
33 g
Kcal
600
Het volgende product(en) is op het gekozen moment niet in de aanbieding