Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Viskoekjes

Viskoekjes

Viskoekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g kruimige aardappelen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 400 g koolvis (Vismarine), ontdooid
  • 100 ml olie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 theel. paprikapoeder
  • snufje nootmuskaat
  • 1 bosje peterselie, gehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2-3 eetl. bloem
  • 4 schijfjes citroen
Voorbereiden
Kook de aardappels met schil in 15 à 20 minuten net gaar. Laat ze wat afkoelen en pel ze. Prak ze fijn en bestrooi ze met zout en peper. Bestrooi de vis met zout en laat in een vergiet goed uitlekken. Verwarm ondertussen 2 eetlepels van de olie op lage stand en fruit de ui met de paprikapoeder in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Dep de vis goed droog met keukenpapier en snijd hem in kleine stukjes. Vermeng met het aardappelkruim, de gebakken ui, zout en peper en een snuf nootmuskaat, 2 eetlepels van de peterselie en het ei tot een smeuïge massa. Voeg eventueel wat bloem toe als het mengsel te vochtig is. Maak met twee lepels porties van het mengsel en leg ze op een bord. Laat een uur opstijven in de koelkast of vriezer.
Bereiden
Verwarm de rest van de olie op middelhoge stand in een hoge pan met antiaanbaklaag en bak de koekjes per 4 in circa 4 minuten per kant bruin en gaar. Laat de olie niet te heet worden, anders zijn de koekjes sneller bruin dan gaar. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met een schijfje citroen.
Variatie
In plaats van koolvis kunt u elke andere soort witvis gebruiken.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
25 g
vet
22 g
Kcal
405