Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vispaella uit de oven

Vispaella uit de oven

Vispaella uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 3 rijpe tomaten, in kleine blokjes
  • 300 g risottorijst
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • mespuntje saffraan of kurkuma
  • 600 ml kokende visbouillon van 1 tablet
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 g gemengde zeevruchten of visfiletin in blokjes (diepvries, Vismarine)
  • 1 kg mosselen
  • 1 citroen in parten
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven op 180ºC. Verwarm de olie en fruit de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten glazig. Voeg de tomaten toe en bak nog een paar minuten tot ze zacht zijn. Voeg de rijst, laurier, tijm en saffraan toe en giet de kokende bouillon en de wijn erbij. Laat aan de kook komen en doe dan alles over in een ovenschaal. Voeg de zeevruchten of vis toe en schep voorzichtig door. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in de oven. Laat de rijst in circa 20 minuten garen. Spoel ondertussen de mosselen goed af en verwijder kapotte exemplaren. Stoom de mosselen in een gesloten pan zonder water in circa 10 minuten open. Haal de helft van de mosselen uit de schelp en leg deze de laatste minuten op de paella in de oven. Decoreer de paella met de overgebleven mosselen in schelp en de citroenparten.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
62 g
vet
19 g
Kcal
540