Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vispakketjes met paprika­sabayon

Vispakketjes met paprika­sabayon

Vispakketjes met paprika­sabayon product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 koolvisfilets (Vismarine)
  • zout
  • peper
  • 100 g tapenade
  • 8 plakken rauwe ham
  • 2 eetl. olijfolie
  • voor de paprikasabayon:
  • 200 g rode paprika
  • 2 dl visbouillon of groentebouillon (visfond of van tablet)
  • 1/2 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1/2 theel. gedroogd
  • 4 eidooiers
  • 75 g koude boter
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Begin als er niet uitgegaan wordt van kant-en-klare tapenade met de bereiding ervan. Bestrooi de vis met peper en bestrijk de filets met de tapenade. Rol de rauwe ham om de visfilets en vorm er zo een pakketje van. Halveer de paprika’s en hak ze zonder zaadjes grof. Kook ze in de bouillon met de tijm zachtjes 15 minuten. Pureer dit daarna met de staafmixer of in een blender. Laat iets afkoelen. Klop de eidooiers erdoor.
Bereiden
Bak de vis 1 minuut per kant in de olijfolie. Leg de pakketjes op de bakplaat en zet ze 10 minuten in het midden van de oven. Zet de paprikasaus op een pannetje met heet water (au bain marie) en klop de sabayon tot lintdikte (dik vloei­baar). Zorg ervoor dat de saus niet kookt maar wel gebonden is zodat de eidooiers gaar zijn. Klop er kleine klontjes koude boter door en voeg zout naar smaak toe. Serveer de vispakketjes met de paprika­sabayon met aardappel­puree of risotto en broccoli.

Voedingswaarde

eiwit
39 g
koolhydraten
3 g
vet
39 g
Kcal
519