Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vispie met venkel en prei

Vispie met venkel en prei

Vispie met venkel en prei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • Voor het deeg:
  • 350 gram bloem + extra om te bestrooien
  • 175 gram boter, in blokjes
  • 2 eidooiers, losgeklopt
  • voor de vulling:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 1 venkelkool, in ringen
  • 1 prei, in ringen
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 500 milliliter melk
  • 300 gram (diepvries) zalmfilet, (evt. ontdooid), in blokjes
  • 300 gram (diepvries) kabeljauwfilet, (evt. ontdooid), in blokjes
  • 60 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 1 eetlepel mosterd
  • 50 gram cheddar of belegen kaas, geraspt
  • vershoudfolie
  • ovenschaal van 30x40 cm, ingevet en bodem bekleed met bakpapier
  • uitsteekvormpjes
Bereiden
Meng voor het deeg de bloem met de helft van de boter en 1 theelepel zout. Voeg de rest van de boter en 100 ml koud water toe en mix tot een ruw deeg. Kneed dit deeg op een met bloem bestoven werkvlak 30 seconden door. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Verhit intussen voor de vulling de olie en roerbak hierin de ui, venkel en prei 3-4 minuten. Schep de doperwten erdoor en bak nog circa 2 minuten. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verwarm de melk tegen de kook aan en laat de vis er 6-8 minuten in garen. Schep de vis uit de melk. Verhit de boter, voeg de bloem toe en gaar 2-3 minuten. Voeg al roerend in gedeelten de melk toe en verwarm tot een gebonden saus. Roer de mosterd en kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep het groentemengsel en de vis rustig door de saus. Rol 3/4 van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap die iets groter is dan de ovenschaal. Bekleed de schaal met het deeg, verdeel de visragout erover en sla het deeg iets terug over de vulling. Rol de rest van het deeg uit tot een deksel. Steek hier figuurtjes uit en leg het deegdeksel op de visvulling. Druk de deegrand goed aan of plak deze vast met ei. Plak de uitgestoken figuurtjes met ei op het deeg. Bestrijk de bovenkant van de pie met ei en bak circa 30 minuten in het midden van de oven.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
60 g
vet
51 g
Kcal
865