Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vispizza van de bakplaat

Vispizza van de bakplaat

Vispizza van de bakplaat product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de pizzabodem:
  • 1 pak witbroodmix
  • voor de vulling:
  • 1 citroen
  • 5 eetl. olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 500 g (rode) uien, in ringen
  • 1 theel. honing
  • 1 eetl. gehakte verse tijm of 1 theel. gedroogd
  • 200 g crème fraîche (Melkan)
  • 500 g zeevruchtencocktail, ontdooid
  • 2 eetl. kappertjes
  • 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringetjes
  • bakplaat, ingevet
Voorbereiden
Bereid het witbrooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed de bakplaat ermee of druk het deeg uit op de bakplaat. Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel van de schil. Pers de vrucht en meng 3 eetlepels olijfolie met de rasp, 1 eetlepel citroensap, zout en peper tot citroen­olie. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de uien, honing en tijm zachtjes 8 minuten. Bestrijk het deeg op de bakplaat met de crème fraîche. Verdeel hierover de uiringen met daarop de zeevruchtencocktail. Sprenkel de citroenolie erover en strooi de kappertjes erop. Bak de pizza in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Strooi de bosui erover en snijd de pizza in stukken.

Voedingswaarde

eiwit
37 g
koolhydraten
102 g
vet
39 g
Kcal
915