1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vispotje uit de wok

Vispotje uit de wok

Vispotje uit de wok product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g scholfilet, kabeljauwfilet, makreelfilet of koolvis, in brede repen
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. citroensap
  • 4 eetl. olijfolie of arachideolie
  • 100 g ontbijtspek, in reepjes of magere spekblokjes
  • 1 zak Hollandse wokgroenten
  • 450 g voorgekookte krieltjes
  • 200 ml visbouillon (van tablet)
  • 200 ml kookroom
  • 1-2 eetl. mosterd
  • 2 eetl. gehakte verse kruiden (peterselie, bladselderij, bieslook)
Bereiden
Bestrooi de visrepen met zout en peper en sprenkel er citroensap over. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en bak hierin de vis 2-3 minuten. Schep uit de pan en houd even warm. Voeg de spekjes bij het bakvet, bak 2 minuten en schep de groenten erbij. Roerbak 5 minuten en schep de krieltjes erdoor. Bak nog 5 minuten. Voeg bouillon, kookroom en mosterd toe. Verwarm dit en leg de vis erin. Bestrooi het gerecht met de kruiden.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 36 g
  • koolhydraten
  • 36 g
  • vet
  • 48 g
  • Kcal
  • 735
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie