Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vissandwich met sinaasappel en balsamico

Vissandwich met sinaasappel en balsamico

Vissandwich met sinaasappel en balsamico product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram koolvisfilet (Vismarine), ontdooid
  • 2 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepel pijnboompitten
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • aluminiumfolie
Voorbereiden
Verdeel de koolvis in 4 gelijke stukken. Bestrijk ze met de mosterd. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Schil de sinaasappel dik en snijd hem in plakken. Halveer deze.
Bereiden
Leg twee stukken aluminiumfolie, twee keer zo groot als de porties vis, naast elkaar. Leg op ieder stuk folie een stuk vis. Verdeel daarover de pijnboompitten. Leg daarop plakken sinaasappel met tijm. Dek af met de rest van de vis. Meng de olijfolie met balsamicoazijn en druppel dit over de vissandwich. Vouw de folie zorgvuldig dicht zodat de pakketjes niet lekken. Zet ze 10-12 minuten op een hete barbecue. Keer ze halverwege eenmaal om.
Variatie
Leg 2 ansjovisfilets of reepjes gedroogde tomaat op ieder vispakketje.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
9 g
vet
28 g
Kcal
405