1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Visschotel met venkel en witbier

Visschotel met venkel en witbier

Visschotel met venkel en witbier product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 kleine venkelknollen, in halve dunne ringen
  • 4 teentjes knoflook, in plakjes
  • mespunt saffraan
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 kilogram mosselen, gespoeld en gesorteerd
  • 1 flesje witbier
  • 500 gram stevige visfilet, in grote stukken
  • 25 gram koude boter, in stukjes
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de ui en venkel circa 5 minuten op middelhoge stand. Voeg de knoflook, saffraan en citroenrasp toe en fruit nog 1 minuut mee. Schep de mosselen erdoor en giet het bier er langzaam bij. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven tot de mosselen open zijn. Neem de mosselen uit de pan en verwijder de lege schelpen. Leg de stukken vis in de bouillon en laat zonder deksel in circa 10 minuten op een lage stand garen. Roer de boter door het stoofvocht en schep daarna de gevulde mosselschelpen erdoor. Serveer direct met stevig brood of aardappels uit de oven.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 325
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie