Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vissersstoofpot met groene kruiden

Vissersstoofpot met groene kruiden

Vissersstoofpot met groene kruiden product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram kabeljauwfilet (Vismarine), ontdooid
  • 1 citroen
  • 100 gram magere gerookte spekblokjes
  • 2 eetlepel arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 prei, in ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepel peterselie, gehakt
  • 1 eetlepel bladselderij, gehakt
  • 1 eetlepel verse tijm, gehakt of 1 theel. gedroogd
  • 400 gram vleestomaten, ontveld, zonder zaadjes, in blokjes
  • 200 milliliter witte wijn
  • 250 milliliter visbouillon (van tablet)
  • 250 gram vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Dep de vis droog en snijd hem in stukken. Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel schil van een halve citroen, pers deze helft uit en snijd de andere helft in plakken. Bak de spekblokjes 3 minuten in een stoofpan. Schep ze uit de pan. Voeg de olie bij het bakvet en fruit hierin de ui, prei en knoflook. Voeg de citroenrasp en -sap, groene kruiden, vleestomaten, wijn en visbouillon erbij en breng alles aan de kook. Meng de aardappelblokjes erdoor en leg de vis erin. Stoof zachtjes 10-15 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer met de plakken citroen op de vis.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
15 g
vet
15 g
Kcal
370