Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vissersstoofpot met groene kruiden

Vissersstoofpot met groene kruiden

Vissersstoofpot met groene kruiden product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram kabeljauwfilet (Vismarine), ontdooid
  • 1 citroen
  • 100 gram magere gerookte spekblokjes
  • 2 eetlepel arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 prei, in ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepel peterselie, gehakt
  • 1 eetlepel bladselderij, gehakt
  • 1 eetlepel verse tijm, gehakt of 1 theel. gedroogd
  • 400 gram vleestomaten, ontveld, zonder zaadjes, in blokjes
  • 200 milliliter witte wijn
  • 250 milliliter visbouillon (van tablet)
  • 250 gram vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Dep de vis droog en snijd hem in stukken. Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel schil van een halve citroen, pers deze helft uit en snijd de andere helft in plakken. Bak de spekblokjes 3 minuten in een stoofpan. Schep ze uit de pan. Voeg de olie bij het bakvet en fruit hierin de ui, prei en knoflook. Voeg de citroenrasp en -sap, groene kruiden, vleestomaten, wijn en visbouillon erbij en breng alles aan de kook. Meng de aardappelblokjes erdoor en leg de vis erin. Stoof zachtjes 10-15 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer met de plakken citroen op de vis.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
15 g
vet
15 g
Kcal
370