Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vissoep

Vissoep

Vissoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepel olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 zoete aardappel geschild en in kleine blokjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 tomaten in blokjes
  • sap van 1 limoen
  • 1 liter visbouillon van 3 tabletten
  • 400 gram zalmfilet in blokjes
  • 1 Spaanse peper in ringetjes
  • 2 lente-/bosuitjes in ringetjes
Bereiden
Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de knoflook, aardappelblokjes en specerijen toe. Bak nog enkele minuten en voeg dan de tomaten, limoensap en bouillon toe. Laat de soep op middelhoge stand 15 minuten zachtjes koken en voeg dan de zalm toe. Kook nog een paar minuten verder op lage stand en breng de soep eventueel verder op smaak. Voeg als laatste de peper en bosui toe en serveer de soep met brood.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
0 g
vet
23 g
Kcal
340