Vissticks met citroenmayonaise en wortelrösti - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vissticks met citroenmayonaise en wortelrösti

Vissticks met citroenmayonaise en wortelrösti

Vissticks met citroenmayonaise en wortelrösti product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 eetlepel olijfolie
  • 12 vissticks ontdooid
  • 1 zakje diepvriesrösti (ca. 750gr)
  • 400 gram wortels geraspt
  • 3 eetlepel gehakte peterselie
  • 3 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 2 eidooiers
  • 200 milliliter olijfolie (voor de citroenmayonaise)
Bereiden
Begin met de citroenmayonaise. Pureer knoflook, citroensap, -rasp, eidooiers en versgemalen peper en zout. Giet er tijdens het mixen in een straaltje olijfolie bij tot de mayonaise dik genoeg is. Verhit 2-3 eetlepels olijfolie en bak hierin de vissticks 2-3 minuten per kant. Houd ze warm. Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de rösti lichtbruin. Schep de laatste 3 minuten de wortel erdoor. Voeg zout en versgemalen peper toe en serveer de rösti bestrooid met peterselie met de vissticks en de citroenmayonaise. Lekker met een groene salade.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
61 g
vet
93 g
Kcal
1180