Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vissticks met tuinbonen en kerriepuree

Vissticks met tuinbonen en kerriepuree

Vissticks met tuinbonen en kerriepuree product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg kruimig kokende aardappels, geschild, in blokjes
  • zout
  • 200 g magere gerookte spekblokjes
  • 600 g tuinbonen (diepvries)
  • 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 2 eetl. olijfolie of zonnebloemolie
  • 12 vissticks (diepvries)
  • 50 ml melk (Melkan)
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • klontje boter
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Kook de aardappels met zout in 10-12 minuten gaar.
Bereiden
Bak de spekblokjes krokant in een droge hete pan. Stoof de tuinbonen samen met de tijm, de spekblokjes en het spekvet zachtjes met deksel gedurende 10-12 minuten. Verhit de olie en bak hierin de vissticks goudbruin. Stamp intussen de aardappels met melk, kerriepoeder, boter en peper tot een luchtige puree. Serveer deze met de vissticks en tuinbonen.