1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vissticks op venkel met pastinaakchips

Vissticks op venkel met pastinaakchips

Vissticks op venkel met pastinaakchips product foto
  • Ingredienten:

  • 6 eetlepel vloeibaar bakproduct of arachideolie
  • 2 venkelknollen in ringen
  • 200 milliliter gezeefde tomaten
  • 1 theelepel gedroogde tijm of italiaanse kruiden
  • 10 vissticks diepvries
  • olie om te frituren
  • 2 pastinaken geschild
Bereiden
Verhit de helft van het bakproduct en roerbak hierin de venkelringen circa 4 minuten. Voeg de gezeefde tomaten, tijm, zout en versgemalen peper toe en stoof zonder deksel circa 15 minuten. Verhit frituurolie voor de pastinaakchips op 160°C. Schaaf de pastinaken, eventueel met een kaasschaaf, in lange dunne repen. Bak de vissticks in de rest van het bakproduct in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak de pastinaakrepen per handvol in een frituurmandje in de frituurolie in 30 seconden tot 1 minuut lichtbruin. Laat de chips uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier. Verdeel de venkel over warme borden en leg de vissticks erop. Bestrooi de chips met zout en leg ze eromheen. Lekker met knoflookof currysaus.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
3
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 32 g
  • vet
  • 44 g
  • Kcal
  • 602
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie