Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Visterrine met reuzengarnalen

Visterrine met reuzengarnalen

Visterrine met reuzengarnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de terrine:
  • 500 g reuzengarnalen (diepvries), ontdooid
  • 100 g broodkruim van wit brood zonder korst
  • 2 eiwitten
  • 100 ml melk (Melkan)
  • mespuntje peper
  • zout
  • mespuntje nootmuskaat
  • 1 theel. mosterd
  • 1 theel. gembernat of honing
  • 250 g koolvis (Vismarine), ontdooid, in blokjes
  • 250 g verse zalmfilet, in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 250 ml slagroom (Melkan)
  • 1 citroen, in plakjes
  • enkele takjes peterselie
  • voor de saus:
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • scheutje rosé of witte wijn
  • 400 ml visbouillon (van tablet)
  • 50 g koude boter
  • cakevorm, ingevet met olie
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de garnalen in stukjes van een halve centimeter. Houd een paar garnalen apart voor garnering.
Bereiden
Bereiden terrine:Meng broodkruim, de eiwitten, melk,  peper, zout, nootmuskaat, mosterd en gembernat. Verdeel dit broodmengsel over twee kommen. Kom 1: Voeg de witvis toe. Kom 2: Voeg de zalm en 1 theelepel tomatenpuree toe. Maal de inhoud van de twee kommen afzonderlijk fijn in de keukenmachine. Doe de mousses weer terug in de kommen en zet ze een half uur in de diepvries. Klop de slagroom stijf en zet die even in de koelkast. Spatel vervolgens de helft van de room in gedeelten door de koude zalmmousse, de andere helft door de koude witvismousse. Stort de zalmmousse in de cakevorm en strijk deze glad. Bedek de zalmmousse met de garnalenstukjes en verdeel hierover de witvismousse. Dek de vorm af met ingevet aluminiumfolie met de glimmende kant naar beneden en bak de mousse au bain-marie in het midden van de oven gaar in 50 minuten.Bereiden saus:Verhit wat olie, fruit de ui en bak de hele garnalen, die later voor garnering gebruikt worden, even mee. Schep de garnalen uit de pan en zet ze apart. Voeg de rest van de tomatenpuree toe en blus af met de rosé. Giet er de visbouillon bij. Laat dit 15 minuten trekken tegen de kook aan. Zeef de bouillon en laat inkoken tot sausdikte. Klop er stukjes koude boter door. Leg een plakje terrine op warme borden en druppel de saus ernaast. Garneer met de reuzen­garnalen, citroen en peterselie.Lunchgerecht voor 6 personen of hoofdgerecht voor 4 personen

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
18 g
vet
37 g
Kcal
505