Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vistortilla's uit de oven

Vistortilla's uit de oven

Vistortilla's uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram (diepvries) witfvisfilet (kabeljauw, koolvis, tilapia, pangasius)
  • 2 citroenen uitgeperst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels gehakte bieslook
  • 2 vleestomaten zonder zaadjes, in miniblokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 8 tortillawraps (25 cm doorsnede)
  • 1 vleestomaat in 8 plakken
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 grote wortels geschrapt, in lange linten geschaafd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • mespuntje chilipoeder of gemalen komijn (djinten)
  • bakplaat met bakpapier
  • 8 satéprikkers
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de vis droog en snijd deze in blokjes of repen. Meng de vis met de helft van het citroensap, paprikapoeder, 2 eetlepels van de bieslook, tomatenblokjes, ui, zout en peper. Verwarm de tortilla’s afgedekt circa 5 minuten in de oven om ze soepeler te maken. Schep het vismengsel in het midden van de tortilla’s, vouw de zijkanten over de vulling en rol op tot pakketjes. Leg ze naast elkaar op de bakplaat met de naad naar beneden. Bestrijk de tomatenplakken met olie en leg ze ernaast. Bestrijk de vispakketjes met olie en zet de bakplaat circa 15 minuten in de oven tot de tortilla’s lichtbruin en gaar zijn. Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de wortellinten met de knoflook en chilipoeder 3-4 minuten. Schep de rest van het citroensap en de bieslook erdoor. Steek een plak tomaat met een prikker in de tortilla’s. Serveer met de wortellinten.

Voedingswaarde

eiwit
42 g
koolhydraten
84 g
vet
27 g
Kcal
770