Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vitaminesalade van gele paprika

Vitaminesalade van gele paprika

Vitaminesalade van gele paprika product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 gele paprika’s
  • 2 handsinaasappels
  • 2 eetl. olijf- of zonnebloemolie
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. honing
  • 1/2 citroen (sap) naar smaak
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g blanke rozijnen
Bereiden
Schil de paprika’s met een dunschiller en snijd ze in dunne reepjes. Doe de reepjes in een schaal. Snijd de schil rondom van de sinaasappel en snijd de partjes los. Vang het sap tijdens het snijden op om straks bij de dressing te voegen. Klop de olie met de mosterd, honing, citroen en sinaasappelsap tot een zoetzure dressing en breng op smaak met zout en peper. Vermeng de paprika, sinaasappelparten en rozijnen met elkaar in een schaal en schep de dressing erdoor.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
22 g
vet
8 g
Kcal
160