Vlaamse gemarineerde ribjes - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vlaamse gemarineerde ribjes

Vlaamse gemarineerde ribjes

Vlaamse gemarineerde ribjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1,5 kg spareribs naturel
  • 50 g ongezouten pinda's, gehakt
  • 50 g pistachenoten of walnoten, gehakt
  • voor de marinade:
  • 1 eetl. geraspte gemberwortel
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en geperst
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 2 eetl. honing
  • 1 flesje pils (Schutters)
  • 4 eetl. arachideolie
  • 200 ml vleesbouillon (van tablet) of vleesfond
  • braadslede of ovenschaal
  • keukenpapier
Voorbereiden
Snijd de spareribs in stukken van 6 ribjes. Verwarm de ingrediënten voor de marinade en leg de ribbetjes er minimaal 8 uur in. Verwarm de oven voor op 160°C.
Bereiden
Bereiden:Schep de ribbetjes uit de marinade. Giet de marinade in een pannetje en kook deze in tot de helft over is. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bak de ribbetjes vooraf in een pan even rondom bruin. Leg ze vervolgens naast elkaar in een braadslee of ovenschaal en giet er een beetje van het marinadevocht op. Gaar ze circa 50 minuten in het midden van de oven. Voeg af en toe marinadevocht toe. Rooster de noten in een droge hete koekenpan lichtbruin. Serveer de ribjes op een schaal en strooi de noten erover.marineren 8 uur.

Voedingswaarde

eiwit
74 g
koolhydraten
107 g
vet
14 g
Kcal
1315