1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vlaamse mosselpan

Vlaamse mosselpan

Vlaamse mosselpan product foto
  • Ingredienten:

  • 4 kg mosselen
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 1 prei, in smalle ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 100 g magere gerookte spekblokjes
  • 1 bosje bladselderij, gehakt
  • 1/2 l bier
  • 200 ml crème fraîche (Melkan)
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Verwijder kapotte mosselen en openstaandemosselen die na een tik tegenhet aanrecht niet dichtgaan.
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de prei, knoflooken spekblokjes. Leg de mosselen erop,samen met de helft van de bladselderij.Giet het bier erover en kook de mosselen5-6 minuten tot ze open zijn. Schud af entoe om. Schep de mosselen in een schaal.Roer de crème fraîche door het kookvochten maal er peper over. Kook dit iets in engiet het over de mosselen. Strooi de restvan de bladselderij erover.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 41 g
  • koolhydraten
  • 10 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 530
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie