Vlaamse runderlapjes met mosterd en bier - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vlaamse runderlapjes met mosterd en bier

Vlaamse runderlapjes met mosterd en bier

Vlaamse runderlapjes met mosterd en bier product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 700 gram magere runderlappen
  • 8 sjalotjes gepeld, gehalveerd of in vieren
  • 1 flesje donker bier (Trappist of Abdijbier)
  • 300 milliliter vleesbouillon
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel (grove) mosterd
  • maizena of allesbinder
  • 2 eetlepel zilveruitjes
Bereiden
Verhit de boter en bak het vlees, bestrooid met zout en peper, rondom bruin. Bak de sjalotjes mee tot ze glazig zijn. Giet het bier en de bouillon erbij en breng aan de kook. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze samen met de mosterd toe. Laat het vlees met deksel 3 uur zachtjes stoven. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Bind het stoofvocht met aangelengde maïzena of allesbinder en voeg op het laatst de zilveruitjes toe. Lekker met rodekool en gekookte aardappelen of rodekoolstamppot.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
9 g
vet
14 g
Kcal
345