1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vlaamse schotel met bier en pruimen

Vlaamse schotel met bier en pruimen

Vlaamse schotel met bier en pruimen product foto
  • Ingredienten:

  • 600 g hamlappen, in blokken van 5 cm
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. bloem
  • 50 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 uien, in parten of ringen
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 300 ml bokbier of donkere biersoort
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 1 eetl. mosterd
  • 200 g waspeen, in stukken
  • 200 g gedroogde pruimen, zonder pit
  • 2 eetl. gehakte peterselie of bosui
Bereiden
Bestrooi de hamlappen met zout, peper en bloem. Verhit de boter en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin. Schep het uit de pan. Bak de uien en spekjes 2 minuten in het bakvet. Schenk het bier erbij en breng aan de kook. Voeg het vlees, de laurierblaadjes, tijm en mosterd toe en stoof zachtjes met deksel 45 minuten. Voeg het laatste half uur de wortel en de pruimen toe. Verwijder de laurierblaadjes. Serveer het gerecht, bestrooid met peterselie, met bruin vloerbrood of friet.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 40 g
  • koolhydraten
  • 33 g
  • vet
  • 22 g
  • Kcal
  • 490
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie