Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vlaamse schotel met bier en pruimen

Vlaamse schotel met bier en pruimen

Vlaamse schotel met bier en pruimen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 90 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 g hamlappen, in blokken van 5 cm
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. bloem
  • 50 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 uien, in parten of ringen
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 300 ml bokbier of donkere biersoort
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 1 eetl. mosterd
  • 200 g waspeen, in stukken
  • 200 g gedroogde pruimen, zonder pit
  • 2 eetl. gehakte peterselie of bosui
Bereiden
Bestrooi de hamlappen met zout, peper en bloem. Verhit de boter en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin. Schep het uit de pan. Bak de uien en spekjes 2 minuten in het bakvet. Schenk het bier erbij en breng aan de kook. Voeg het vlees, de laurierblaadjes, tijm en mosterd toe en stoof zachtjes met deksel 45 minuten. Voeg het laatste half uur de wortel en de pruimen toe. Verwijder de laurierblaadjes. Serveer het gerecht, bestrooid met peterselie, met bruin vloerbrood of friet.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
33 g
vet
22 g
Kcal
490