1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vlechtbrood

Vlechtbrood

Vlechtbrood product foto
  • Ingredienten:

  • 1 pak witbroodmix
  • 50 gram boter
  • bloem om te bestuiven
  • 1 eetlepel grove zoutkorrels
  • bakplaat met bakpapier
  • vershoudfolie
Bereiden
Kneed de broodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking met warm water en 1 eetlepel boter tot een zacht deeg. Kneed minimaal 5 minuten door voor een luchtig brood. Laat het deeg afgedekt 30- 60 minuten rijzen. Kneed nogmaals door en verdeel het deeg in 3 gelijke stukken. Rol deze stukken op een met bloem bestoven werkblad uit tot strengen van 3 cm dik. Druk de strengen aan de bovenkant samen en vlecht ze tot aan het andere uiteinde strak in elkaar. Leg het brood op de bakplaat. Smelt de boter en bestrijk het brood er royaal mee. Bestrooi met de zoutkorrels en dek af met vershoudfolie. Laat het brood nog circa 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Bak het brood in het midden van de oven in 20-30 minuten goudbruin. Als het brood hol klinkt als je erop tikt, is het gaar.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 135 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 38 g
  • vet
  • 9 g
  • Kcal
  • 265
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie