1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Volkorenmuffins met sinaasappel

Volkorenmuffins met sinaasappel

Volkorenmuffins met sinaasappel product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 25 g tarwezemelen
  • 1 theel. bakpoeder
  • 75 g bruine suiker
  • snuf kaneel
  • 1 eetl. sinaasappelrasp
  • 100 ml karnemelk (Melkan)
  • 100 ml sinaasappelsap, vers geperst
  • 1 ei, losgeklopt
  • 75 g gesmolten boter
  • muffinvorm en papieren vormpjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een muffinvorm met papieren vormpjes klaar. Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom. Meng de karnemelk met sinaasappelsap, ei en boter en giet dit bij de droge ingrediënten. Roer met een vork door. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
12
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 23 g
  • vet
  • 6 g
  • Kcal
  • 160
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie