1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Volkorensandwich

Volkorensandwich

Volkorensandwich product foto
  • Ingredienten:

  • 3 sneetjes grof volkorenbrood
  • 1 eetl. mayonaise of halvanaise
  • 1 eetl. piccalilly
  • enkele blaadjes ijsbergsla, in reepjes
  • 1 appel, geschild, in dunne plakjes
  • 1 plak gekookte ham
  • 1 augurk of stukje komkommer, in plakjes
  • 1 plak belegen (boeren)kaasbakpapier
  • satéprikkers
Voorbereiden
Leg de sneetjes brood naast elkaar op een plank. Meng de mayonaise met de piccalilly. Besmeer 2 sneetjes brood met dit mengsel.
Bereiden
Verdeel de sla over de besmeerde sneetjes brood. Leg op één sneetje de appel en ham en op het andere de augurk of komkommer en de kaas. Stapel het belegde brood op elkaar en dek af met het derde sneetje. Druk alles iets aan en snijd de sandwich diagonaal door. Als het brood wordt meegenomen, verpak het dan per helft in bakpapier.Voor 1 sandwich
Variatie
Vervang de piccalilly eens door mosterd en honing.
Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 18 g
  • koolhydraten
  • 60 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 455
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie