1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Volle groentesoep met balletjes

Volle groentesoep met balletjes

Volle groentesoep met balletjes product foto
  • Ingredienten:

  • 250 gram rundergehakt
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 liter runderbouillon
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 courgette
  • 100 gram bloemkool in kleine roosjes
  • 100 gram broccoli in kleine roosjes
  • 100 gram prei in dunne ringen
  • 1 bosje bladpeterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
Bereiden
Kneed het gehakt met zout en peper en tomatenketchup door en rol er kleine balletjes van. Laat ze opstijven in de koelkast. Breng de bouillon aan de kook en voeg alle groenten en de balletjes in één keer toe. Laat de soep nog circa 5 minuten zonder deksel zachtjes doorkoken tot alles beetgaar is. Draai de warmtebron uit en roer de peterselie erdoor. Breng de soep eventueel op smaak met een beetje olijfolie en zout en peper en laat nog een paar minuten staan. Lekker met een kaasomelet.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 990
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie