In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Voorjaarsrisotto met zalm en munt

Voorjaarsrisotto met zalm en munt

Voorjaarsrisotto met zalm en munt product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 300 gram risottorijst
  • 600 milliliter hete groentebouillon
  • 1 courgette, in blokjes
  • 300 gram doperwten (vers gedopt of diepvries)
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 4 stukken zalmfilet met huid
  • 1 eetlepel koude boter
  • 25 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte muntblaadjes
Bereiden
Verhit 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak kort. Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouil- lon heeft opgenomen. Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is. Verhit de rest van de olie in een andere pan en fruit de courgette circa 3 minu- ten. Voeg de doperwten en citroenrasp toe en schep dit door de risotto als deze beet- gaar is. Leg het deksel op de pan en neem de pan van de warmtebron. Bak intussen de zalm op de huid op middel- hoge stand in circa 5 minuten rosé. Bestrooi met zout en bak nog 1 minuut op de an- dere kant. Verwarm de risotto op een lage stand en roer de boter, kaas en munt erdoor. Breng verder op smaak met peper. Serveer de risotto op warme borden en leg er een stuk zalm op.

Voedingswaarde

eiwit
39 g
koolhydraten
75 g
vet
32 g
Kcal
755