Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Voorjaarssalade met citroen-mosterddressing

Voorjaarssalade met citroen-mosterddressing

Voorjaarssalade met citroen-mosterddressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 bosje groene asperges
  • 100 gram sugersnaps
  • 1 venkelknol
  • 1/2 komkommer
  • 1 bosje bladpeterselie grof gehakt
  • 1 bosje bieslook grof gehakt
  • 100 gram oude brokkelkaas
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 3 eetlepels milde olijfolie
Bereiden
Breng een pan met ruim water met wat zout aan de kook. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en schil ze eventueel met een dunschiller. Blancheer de asperges circa 3 minuten tot ze beetgaar zijn. Schep ze uit het water en spoel met koud water af. Blancheer de sugarsnaps op dezelfde manier. Snijd of schaaf de venkel en komkommer in zeer dunne plakken. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep alle groenten, kruiden en de dressing door elkaar. Verdeel de salade over 4 borden en schaaf de kaas in grove flinters erboven. Maal er nog wat peper over.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
5 g
vet
20 g
Kcal
240