De maaltijdpakketten Curry Madras en Groene Curry die onder het label Verse Oogst worden verkocht (met houdbaarheidsdatum 20-08-2018 of eerder) bevatten kokosmelk o.b.v. melkeiwit. Melk is echter niet als allergeen in de ingrediëntenlijst vermeld.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vrolijke kuikens

Vrolijke kuikens

Vrolijke kuikens product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Bereiden
Kook 4 eieren hard en laat ze onder koud water schrikken. Laat afkoelen, pel de eieren en snijd ze met een scherp mes horizontaal door in kartelvorm. Lepel de dooier eruit en meng met 1 theelepel mayonaise en 1 theelepel crème fraîche. Breng op smaak met zout, peper, kerrie- of paprikapoeder en eventueel fijngehakte groene kruiden. Schep dit mengsel in een spuitzak. Spuit de vulling in de onderste helften van de eieren of schep met een lepel erin en zet de hoedjes erop. Laat de gevulde eieren afgedekt opstijven in de koelkast. Geef de kuikens een gezichtje met kleine stukjes wortel of paprika als snaveltje en stukjes augurk als oogjes.• Kook de eieren hard en koel ze daarna snel af. Hoe langer je de eieren kookt, hoe minder mooi de kleur van de vulling wordt. • Zorg ervoor dat de eieren goed afgekoeld zijn voordat je de vulling erin spuit, anders smelt deze een beetje. Kook de eieren dus ruim van tevoren. • Prak de eidooiers fijn met een vork of wrijf ze door een zeef, zo wordt de vulling lekker glad en smeuïg.