1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vruchtenbeignets

Vruchtenbeignets

Vruchtenbeignets product foto
  • Ingredienten:

  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 1 theel. koekkruiden
  • 1 ei, losgeklopt
  • 150 ml koolzuurhoudend mineraalwater
  • zonnebloem- of arachideolie om te frituren
  • plakjes of stukjes fruit zoals appel, peer, ananas, banaan
Bereiden
Roer het bakmeel door met het zout, de koekkruiden en het ei en giet het mineraalwater er al roerend bij. Klop met een garde tot een luchtig beslag zonder klontjes. Verwarm een laagje olie in een hoge pan of frituurpan tot 180°C. Haal met behulp van twee vorken steeds een paar stukjes fruit door het beslag en laat die voorzichtig in de olie glijden. Frituur maximaal 4 beignets tegelijk in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de olie en laat ze op keuken papier uitlekken.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 55 g
  • vet
  • 2 g
  • Kcal
  • 265
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie