Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vruchtenbeignets

Vruchtenbeignets

Vruchtenbeignets product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 1 theel. koekkruiden
  • 1 ei, losgeklopt
  • 150 ml koolzuurhoudend mineraalwater
  • zonnebloem- of arachideolie om te frituren
  • plakjes of stukjes fruit zoals appel, peer, ananas, banaan
Bereiden
Roer het bakmeel door met het zout, de koekkruiden en het ei en giet het mineraalwater er al roerend bij. Klop met een garde tot een luchtig beslag zonder klontjes. Verwarm een laagje olie in een hoge pan of frituurpan tot 180°C. Haal met behulp van twee vorken steeds een paar stukjes fruit door het beslag en laat die voorzichtig in de olie glijden. Frituur maximaal 4 beignets tegelijk in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de olie en laat ze op keuken papier uitlekken.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
55 g
vet
2 g
Kcal
265