Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vruchtenmueslirotsjes met witte chocolade

Vruchtenmueslirotsjes met witte chocolade

Vruchtenmueslirotsjes met witte chocolade product foto

Handige informatie over dit recept

Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g boter, in kleine stukjes
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 50 g gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 50 g muesli met vruchten en noten, zonder suiker
  • 75 g witte chocolade, in kleine stukjes
  • 1 ei, geklutst
  • 2-3 eetl. melk (Melkan)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het meel en de boter in een kom en wrijf het met de vingers tot kruimels. (Gebruik eventueel heel kort de mixer). Meng de suiker, abrikozen, muesli en chocolade erdoor. Voeg het ei toe en net zoveel melk tot er een klonterig mengsel ontstaat. Schep met 2 dessertlepels onregelmatige hoopjes, met een beetje tussenruimte, van dit mengsel op een ingevette bakplaat. Bak de rotsjes 12-14 minuten in het midden van de oven tot ze net stevig aanvoelen. Schep ze met een spatel of paletmes van de bakplaat op een rooster. Laat ze wat afkoelen zodat ze stevig worden.voor ca. 18 stuks
Variatie
Vervang vruchten-notenmuesli door muesli naturel en voeg 1 eetlepel geraspte kokos toe

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
19 g
vet
8 g
Kcal
155