1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Vruchtenmueslirotsjes met witte chocolade

Vruchtenmueslirotsjes met witte chocolade

Vruchtenmueslirotsjes met witte chocolade product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g boter, in kleine stukjes
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 50 g gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 50 g muesli met vruchten en noten, zonder suiker
  • 75 g witte chocolade, in kleine stukjes
  • 1 ei, geklutst
  • 2-3 eetl. melk (Melkan)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het meel en de boter in een kom en wrijf het met de vingers tot kruimels. (Gebruik eventueel heel kort de mixer). Meng de suiker, abrikozen, muesli en chocolade erdoor. Voeg het ei toe en net zoveel melk tot er een klonterig mengsel ontstaat. Schep met 2 dessertlepels onregelmatige hoopjes, met een beetje tussenruimte, van dit mengsel op een ingevette bakplaat. Bak de rotsjes 12-14 minuten in het midden van de oven tot ze net stevig aanvoelen. Schep ze met een spatel of paletmes van de bakplaat op een rooster. Laat ze wat afkoelen zodat ze stevig worden.voor ca. 18 stuks
Variatie
Vervang vruchten-notenmuesli door muesli naturel en voeg 1 eetlepel geraspte kokos toe
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 19 g
  • vet
  • 8 g
  • Kcal
  • 155
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie