Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Waldorfsalade met druiven en kaas

Waldorfsalade met druiven en kaas

Waldorfsalade met druiven en kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 stengels bleekselderij
  • 1 kleine appel
  • 100 gram groene pitloze druiven, gehalveerd
  • 100 gram oude of blauwe kaas, grof gehakt
  • 20 gram hazelnoten, grof gehakt en licht geroosterd
  • Voor de dressing:
  • 2 eetlepels zure room of crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 eetlepel citroen- of limoensap
Bereiden
Schil de bleekselderij met een dunschiller om alle draden te verwijderen. Snijd de stengels in dunne plakjes. Snijd de appel in zeer kleine blokjes. Meng de bleekselderij met de appel, drui- ven, kaas en hazelnoten. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de salade.
Variatie
Neem walnoten in plaats van hazelnoten en vervang de drui- ven door rozijnen voor een meer klassieke waldorfsalade.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
10 g
vet
15 g
Kcal
215