1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Walnotenpesto bij de kaasplank

Walnotenpesto bij de kaasplank

Walnotenpesto bij de kaasplank product foto
  • Ingredienten:

  • bosje peterselie
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel kappertjes afgespoeld
  • 3 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel geraspte sinaalsappelschil
  • 150 milliliter olijfolie
  • 50 gram walnoten
  • 40 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Maal de peterselie, tijm, kappertjes, tomaatjes, knoflook en sinaasappelschil fijn in een keukenmachine. Giet de olijfolie erbij terwijl de machine draait en voeg de walnoten toe. Maal heel kort tot de noten grof gemalen zijn. Schep de pesto in een schaal en roer de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de pesto op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de pesto in een pot met diverse kaasjes, van mild tot sterk, op een grote plank.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 200 g
  • Kcal
  • 1930
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie