Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Walnotenpesto bij de kaasplank

Walnotenpesto bij de kaasplank

Walnotenpesto bij de kaasplank product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • bosje peterselie
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel kappertjes afgespoeld
  • 3 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel geraspte sinaalsappelschil
  • 150 milliliter olijfolie
  • 50 gram walnoten
  • 40 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Maal de peterselie, tijm, kappertjes, tomaatjes, knoflook en sinaasappelschil fijn in een keukenmachine. Giet de olijfolie erbij terwijl de machine draait en voeg de walnoten toe. Maal heel kort tot de noten grof gemalen zijn. Schep de pesto in een schaal en roer de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de pesto op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de pesto in een pot met diverse kaasjes, van mild tot sterk, op een grote plank.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
6 g
vet
200 g
Kcal
1930